Mag. Edita Krajnović

direktorica podjetja Mediade, evropska osebnost leta 2021 za razvoj stroke internega komuniciranja

Edita je poklicno pot začela kot asistentka za poslovne finance na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer se je uveljavila tudi kot nosilka izvirnih in učinkovitih strokovnih seminarjev za podjetja. Strokovni izziv jo je vodil v poslovno prakso, kjer je najprej kot direktorica trženja in nato kot izvršna direktorica poglabljala področji trženja in managementa. V podjetju GV Revije (izdajatelj Gospodarskega vestnika) je vodila prodajno ekipo. 

Za izvirno publikacijo Podjetniki v podjetju, namenjeno razvoju kulture inovativnosti in talentov, je v soavtorstvu leta 2006 prejela bronasto priznanje GZS OZ Ljubljana za inovacijo. Je vodja metodologije Zlata nit in Gazela. Avtorica vrste strokovnih člankov na področju vodenja sodeluje tudi v izvršnem uredništvu MQ revije Združenja Manager in vodi delovno skupino za sodobno voditeljstvo. Je soustanoviteljica družbeno odgovorne pobude za promocijo STEM poklicev med mladimi Inženirke in inženirji bomo! 

Na svoji profesionalni, kakor tudi življenjski poti ves čas skrbi za povezovanje in sodelovanje – projektov, ekip, posameznikov, različnih institucij in sistemov. Zato je v osrčju njenega delovanja prav (interna) komunikacija. Za njen doprinos k razvoju stroke ji je evropsko združenje internih komunikatorjev FEIEA novembra 2021 podelilo nagrado evropska osebnost leta za razvoj stroke internega komuniciranja.

nazaj

nazaj na seznam