Program

Interdisciplinarno konferenco sestavljajo trije deli:

  • strokovna sekcija, namenjena internim komunikatorjem v zasebnem in javnem sektorju ter svetovalcem in drugim strokovnjakom za interno komuniciranje. Poleg mednarodnih trendov bomo predstavili vrsto domačih praks internega komuniciranja, ki so prepoznane kot najboljše.
  • poslovna sekcija, ki nagovarja tudi vodje, managerje, direktorje, kjer bo poudarek na komunikaciji, ki ustvarja vrednost, s poudarkom na digitalnem internem komuniciranju.
  • sekcija Zlata nit namenjena tako vodjem, managerjem, direktorjem, kot tudi kadrovnikom ter internim komunikatorjem. V sekciji Zlata nit svoje izkušnje delijo najboljši zaposlovalci leta po metodologiji projekta Zlata nit, ki ga vodi medijska hiša Dnevnik.

 

 

9.00–9.10

KIK-ing​: Freestyle pozdrav 

9.10–9.30

KIK radar 2024: trendi, pojavi, tehnologije

Predstavlja: mag. Edita Krajnović, direktorica Mediade in Evropska osebnost internega komuniciranja po izboru FEIEA

KIK_poslovna-03.png

9.30–9.50

Nicelabel Loftware: sistem komuniciranja, s katerim zgradiš multinacionalko 

Ko je mag. Matej Košmrlj prišel v tedanji Nicelabel, je podjetje štelo 7 ljudi in imelo 0,3 mio EUR prometa. Leta 2016 so osvojili priznanje Zlata gazela za dinamično in trajnostno naravnano rast. Danes so, združeni z Loftwareom, svetovna multinacionalka.

To jim je uspelo tudi zaradi odprte komunikacije, ki je zagotavljala uresničevanje strategije. Sistem komuniciranja bo predstavil mag. Matej Košmrlj, ki je v soglasju z ustanoviteljem izpeljal preobrazbo podjetja od proizvodne v tržno naravnanost. Z razvojem blagovne znamke NiceLabel so v središče kulture podjetja postavili kupca in njegove potrebe.

Predstavlja: Matej Košmrlj, dolgoletni izvršni direktor podjetja Euro Plus, krovnega podjetja skupine NiceLabel, danes Loftware

9.50–10.10

Diagnostika zdravja organizacije - tudi z algoritmi umetne inteligence

Kako trajnostne in trdožive so slovenske organizacije? Prva raziskava trajnostnosti z diagnostičnim orodjem podjetja Quintaum je bila v Sloveniji izvedena v letu 2023 v sodelovanju z Združenjem Manager in vključuje štiri vidike voditeljstva in trdoživosti v 10 velikih organizacijah in SME:

  1. izvrsten zaposlovalec (culture);
  2. učinkovitost delovanja (productivity);
  3. potencial za rast (growth) in
  4. dostojno življenje (people).

Napredno diagnostiko organizacijskega zdravje je razvilo podjetje Quintaum v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Institutom Jožef Stefan in Harvard Business School. 

Predstavljata: dr. Andreja Kodrin, Quintaum, dr. Darija Aleksić, Ekonomska fakulteta UL

10.10–10.30

Pospešek razvoju organizacijske kulture v Borzenu: zaposleni na odru!  

»Kultura poje strategijo za zajtrk.« Razen če so v razvoj ciljne organizacijske kulture vključeni zavzeti zaposleni! Ekipa Borzena bo predstavila, kako so se sprememb lotili z vključenostjo zaposlenih. Kako so se sodelavke in sodelavci povezali, skupaj oblikovali predloge razvojnih projektov.

Doživeli boste predstavitve, s katerimi so navdušili vodstvo. Namig: ´sezuli´ so tudi s pomočjo orodij umetne inteligence.

Predstavlja: Urška Ojsteršek, strokovnjakinja za strateško komuniciranje, Borzen

10.30–10.50

Trening karizmatičnega voditeljstva

Največ, kar 40 % h karizmatičnosti vodje prispeva dobra komunikacija s sodelavci. Karizma ni dar, ki ga prejmemo v zibki. Je način vedenja, ki ga imamo ljudje radi. Je veščina, v kateri se lahko urimo in izurimo.

Trening vodi: Zvezdana Lubej, kadrovska strokovnjakinja in vodilna coachinja karizmatičnega in trajnostnega vodenja

10.50–11.00 

Zdravju dam zeleno luč

Pogovor z mag. Katjo Jelerčič, članico uprave Merkur zavarovalnice

11.00–11.30

ODMOR 

KIK_banner_strokovna_sekcija_mala.png

11.30–11:35

Freestyle Show

Predstavlja: UM & KUNA

11.35–11.55

#Različna, skupaj odlična

»Če želimo iz raznolikosti – pa tudi enakosti in vključenosti – izluščiti najboljše, moramo v njeno upravljanje in komuniciranje vložiti veliko truda. Pri tem mora vsak sodelavec poslušati in slišati drugega, ga razumeti, kar ni lahko. A nam je uspelo,« so besede Tomaža Žnidariča, direktorja Ljubljanskih mlekarn, ob prevzemu priznanja Vključi.vse 2020, ki ga podeljuje Združenje Manager. Obvladovanje izzivov DEI pri njih niso nekaj novega, je pa nova interna komunikacijska kampanja korporativne Politike raznolikosti, enakosti in vključenosti. Sredi lanskega leta se je začelo snovanje idej, pred mesecem dni pa so komunikacijska orodja dejansko zaživela. Se slišimo? Se razumemo? Si dajemo priložnosti? To so vprašanja, s katerimi izzivajo sodelavce.   

Predstavlja: Teja Stamać, strokovnjakinja za korporativno komuniciranje v Ljubljanskih mlekarnah

11.55–12.15

Obrazi Hidrie: TOP ambasadorji blagovne znamke so zaposleni

V Hidrii, mednarodnem podjetju za razvoj in proizvodnjo inovativnih avtomobilskih in industrijskih tehnologij, gradijo komuniciranje, pri katerem imajo zaposleni vlogo ključnih ambasadorjev blagovne znamke. Hidrio tako predstavljajo ne kot abstraktno blagovno znamko, pač pa kot zelo konkretno zgodbo konkretnih ljudi – zaposlenih z imenom, obrazom, zgodbo, mnenjem, izkušnjami. S takšnim načinom komuniciranja povečujejo vključenost zaposlenih in povezovanje med zaposlenimi, blagovni znamki dajemo oseben, pristen značaj, hkrati pa povečujejo kredibilnost korporativnega komuniciranja. Zanimivost? Odziv in angažma zaposlenih sta nadpovprečna! Helena Pregelj, direktorica korporativnega komuniciranja v Hidrii, bo predstavila, kako v komuniciranje vključujejo zaposlene in kako sodelujejo z njimi pri pripravi vsebin.

Predstavlja: Helena Pregelj, direktorica koorporativnega komuniciranja v Hidrii

12.15–12.35

Naj na pavzi za 'kafe' diši po trajnosti

Želite spodbuditi trajnostno vedenje zaposlenih, pa ne gre vse po planih? Trajnostne navade se ne zgodijo čez noč in ne le z racionalnimi argumenti. Ovira pogosto ni le pomanjkanje znanja, ampak predvsem inercija – ta pa ima lahko zelo različno podlago. Dober uvid v 'stanje' je zato temelj za učinkovito uvajanje trajnostnih navad v podjetju, ki dolgoročno vodijo v spremembo stališč. Tako bo trajnost postala norma(lna), da bomo s sodelavci o njej govorili tudi na pavzi »za kafe«.
Predstavili bomo domiselne dobre prakse podjetij Knauf Insulation, BASF in Corwin ter dodali priporočila, ki jih boste lahko takoj preizkusili med svojimi sodelavci. 

Predstavlja: mag. Katja Trop, predavateljica na GEA College

12.35–12.55

Osupljiva moč zgodbe. Trening pripovedovanja zgodb (storytelling).

Veliko komunikacijskih sporočil je obrabljenih, neopaznih in zato neučinkovitih. Za vodje in komunikatorje je izziv, kako pritegniti pozornost vedno večji. Kako se prebiti skozi brezbrižnost in preobremenjenost? Kako z ustvarjalnim sporočilom navdušiti, pritegniti, spodbuditi? Kako vplivati na želena vedenja?

Odgovor je v zgodbi. Ni več stvari, v kateri ne bi zgodba igrala pomembne vloge. Postala je sinonim vsemu kar lahko pripovedujemo, kar je zanimivo za druge. Zgodbe pripovedujemo ves čas, to je nekaj povsem naravnega in se začne že od malih nog, vendar obstaja velika razlika med tem kaj je dobra zgodba in kaj prepričljiva zgodba. Kako jo povedati, da pritegne – z legendo dr. Andrejem Pompetom.

Predstavlja: dr. Andrej Pompe, direktor Brand Business School, krovnega podjetja Formitas Skupina, in predavatelj na GEA College

12.55–13.05

Sekunda šteje

S sodelavci preživimo velik del dneva in v tem času se lahko zgodi marsikaj – tudi nepričakovani in nujni primeri. Takrat šteje vsaka sekunda. Ali obvladamo prvo pomoč? Se še spomnimo, kako v kritičnih situacijah hitro in učinkovito ukrepati? Strokovnjaki medicinskega centra Polje harmonije nas bodo opremili s ključnimi pristopi oživljanja, da bomo pripravljeni na samozavesten in odločen odziv v izrednih razmerah.

Predstavlja: Vesna Cindrić, diplomirana medicinska sestra, Polje harmonije

13.05–14.00

ODMOR ZA KOSILO

KIK_banner_ZN_mala.png

14.00–14.10 Uvodni nagovor: Petra Golmajer, vodja projekta Zlata nit, Dnevnik
14.10–14.30

Pogovor o rasti: ko je vaš delodajalec gazela

Moto Damirja Popovića, lastnika in direktorja IMP Pumps, Zlate gazele 2023, je: ´nikoli, nikoli, nikoli ne odnehaj´. V razvoj podjetja je z izkušnjami iz avtomobilske industrije in kaizen načel postavil ljudi, tehnološki razvoj in blagovno znamko.

Predstavil bo, kako so s sistematičnim delom uspeli razviti ravnovesno kulturo spoštljivih in družinsko skrbnih odnosov, vpetih v profesionalizem poslovne odličnosti in izjemne učinkovitosti. Rezultat je visoko nadpovprečna dodana vrednost preko 85.500 EUR na zaposlenega in razvoj črpalke  z najnižjim indeksom energijske rabe (znotraj svoje kategorije) med vsemi proizvajalci na svetu.

Vprašanja o trajnostni rasti, ljudeh in kulturi bo zastavljala Tanja Kavran, izvršna direktorica Društva za marketing Slovenije in članica Sveta Gazela.

14.30–14.50

Pod žarometi: Nagrajeni zaposlovalci leta 2023

Kako privabljajo in zadržijo talente ter jih navdihujejo tudi z odlično interno komunikacijo najboljši zaposlovalci v Sloveniji?

Z nami bodo prejemniki priznanj najboljši zaposlovalec 2023 v izboru Zlata nit​:

Luka Ferlan, direktor podjetja Sportradar

Marko Perme, direktor podjetja Agilcon

Peter Ladič, direktor podjetja Intera

Pridružila se jim bo Ljiljana Žunjanin, članica upravnega odbora HBA Slovenija Ljubljana.

Pogovor bo moderirala Tonja Blatnik, urednica priloge Zaposlitve in kariera, Dnevnik.

14.50–15.05

Zlata praksa 2023: Lekova platforma za talente ScienceBEAT

Lekova platforma ScienceBEAT je nastala z jasnim ciljem: povezati perspektivne top talente,  študente naravoslovnih ter poslovnih ved s svetovno priznanimi znanstveniki in inovatorji. Prvi rezultati? Izmed več kot 100 prijavljenih je bilo za sodelovanje na prvem ScienceBEAT-u 2023 izbranih kar 28 talentov iz šestih držav.

Predstavlja: dr. Jure Vajs, vodja Strateških programov, Lek

15.05–15.15

HR pospeški

15.15–15.35

Trening samozavesti s coachem v živo

Trenirata: Dina Potočnik, direktorica marketinga in prodaje na DOBA Fakulteta, in mag. Aleš Vičič, športni in poslovni psiholog.

15.35–15.45 KIK popotnica