Program

Konferenco sestavljajo trije deli:

  • strokovna sekcija, namenjena internim komunikatorjem v zasebnem in javnem sektorju ter svetovalcem in drugim strokovnjakom za interno komuniciranje. Poleg mednarodnih trendov bomo predstavili vrsto domačih praks internega komuniciranja, ki so prepoznane kot najboljše.
  • poslovna sekcija, ki nagovarja tudi vodje, managerje, direktorje, kjer bo poudarek na komunikaciji, ki ustvarja vrednost, s poudarkom na digitalnem internem komuniciranju.
  • sekcija Zlata nit namenjena tako vodjem, managerjem, direktorjem, kot tudi kadrovnikom ter internim komunikatorjem. V sekciji Zlata nit svoje izkušnje delijo najboljši zaposlovalci leta po metodologiji projekta Zlata nit, ki ga vodi medijska hiša Dnevnik.

 

 

9.00–9.05

KIK-ing​: uvodni pozdrav

9.05–9.25

KIK radar: trendi internega komuniciranja v letu 2023

Predstavlja: Edita Krajnović, direktorica Mediade, evropska osebnost leta 2021 za razvoj stroke internega komuniciranja

9.25–9.30

KIKs leta: Čas je, da na glas povemo, da so napake tudi del učenja.

kik-agitavit-logo.svg

9.30–9.50

Ko kava zadiši in poveže - digitalno

Automatic servis (AS) združuje več kot 300 sodelavcev. Večina jih svoje delo opravlja izven pisarne, saj oskrbujejo mrežo prodajnih avtomatov s pestro izbiro zdravih, okusnih in kakovostnih izdelkov po celi Sloveniji.

Terensko delo je pri komuniciranju z zaposlenimi predstavljalo izziv − kako prav vse sodelavce ažurno obveščati o novostih in dogajanju v podjetju. Irena Intihar bo predstavila ključne razloge, ki so botrovali k odločitvi podjetja za uvedbo digitalne platforme Digital Agora za informiranje in vključevanje vseh sodelavcev. Osvetlila bo svoje izkušnje in dejavnike uspeha, pa tudi izzive, s katerimi so se soočili pred začetkom uvedbe platforme. Kot pravi: »Zakaj bi ponavljali napake drugih, če se lahko iz njih kaj naučite

Predstavlja: Irena Intihar, direktorica razvoja kadrov v Automatic servis

9.50–10.10

T.I.S.T.O., kar nas dela Lumar   

Matjaž Merkan, ki se je podjetju Lumar IG pridružil, ker je imelo ambiciozne načrte in odlične temelje na čelu s trajnostno strategijo: »Želel sem vstopiti na ta vlak in predvsem (po)skrbeti, da se na njem peljejo vsi zaposleni, da vsak vidi svoj sedež skozi delo in način, kako ga opravlja.« V podjetju so določili želena vedenja in vrednote podjetja. To so Trajnost, Inovativnost, Strast, Timsko delo, Odgovornost. Preprosto: T.I.S.T.O., kar jih dela Lumar.

Predstavlja: Matjaž Merkan, poslovni direktor v Lumar IG, Manager leta 2015

10.10–10.30

Mladi manager 2022: Kako s pametjo in odnosi zgradiš podjetje?

Podjetje Chipolo so zgradili prijatelji. Odnosi med njimi so vtisnili DNK organizacijski kulturi.  Primož, diplomant elektrotehnike, bo v pogovoru povedal, kaj mu je v mladosti svetoval stari oče. Raziskovali bomo, zakaj pri vodenju prisega (prav) na odnose.

Govoril bo o odkritosti, podjetnosti ter iskreni želji delati dobro. Pravi, da je njegovo osebno poslanstvo zagotavljanje najboljših pogojev za delo skoraj 50 zaposlenih, njihovo usmerjanje k ciljem ter prenašanje znanja na druge mlade podjetnike. Podjetje Chipolo je popeljal med gazele, najboljša med najhitreje rastočimi slovenskimi podjetji, januarja letos mu je Združenje Manager podelilo priznanje Mladi manager. 

Predstavlja: Primož Zelenšek, soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo, Mladi manager 2022

10.30–11.00

Sladki, a včasih tudi grenki okusi odnosov

So ali niso Mediade zdrava, trdoživa in trajnostno naravnana organizacija ? V letu 2022 je podjetje izvedlo napredno Quintaum diagnostiko, ki zdravje organizacije preverja po štirih vidikih: celostne izkušnje zaposlenih, učinkovitosti delovanja, potenciala za rast in zagotovitve dostojnega življenja. Kaj so pokazali rezultati in kje so pasti ambiciozne rasti? Kako naj se spremeni vodja, če želi doseči spremembo v podjetju? Vprašanja o preobrazbi vodje in organizacije bo podjetnikoma: Urošu Mlakarju, ustanovitelju in direktorju Tete Fride ter Editi Krajnović, Mediade, zastavljala Zvezdana Lubej, Kadrovska asistenca, coachinja karizmatičnega voditeljstva.

11.00–11.30

PIKNIK ODMOR 

KIK_banner_strokovna_sekcija_mala.png

11.30–11.50

Pisarna leta: v službo h Gospodarju prstanov*

Metrohm Research Slovakia je v letu 2021 osvojilo naslov Office of the Year. Pisarne imajo v poslovni stavbi Einpark, najbolj zeleni stavbi Bratislave. Stavba z najvišjim certifikacijskim standardom LEED PLATINUM (Leadership In Energy & Environmental Design) se uvršča v vrh najbolj trajnostnih stavb na svetu.

V svetlem in zračnem delovnem okolju se dokazano produktivnost in zavzetost ekipe poveča za 25 % do 30 %, manj je bolniških odsotnosti, manj izgorelosti in nižja je fluktuacija, razkrivajo raziskave. Ekipa Metrohm Research Slovakia bo skupaj z Igorjem Bubenikom, ESG managerjem družbe Corwin, razvijalca trajnostne gradnje, osvetlila povezavo med delovnim okoljem in zavzetostjo zaposlenih. Namig: programerji ne delajo v pisarnah, temveč v jamah.

*Predstavitev bo v angleškem jeziku.

11.50–12.10

V Telemachu so trije najboljši par

Za celovit in kakovosten pretok informacij znotraj podjetja Telemach so zasnovali tri stebre interne komunikacije – poslovanje družbe, zaposleni ter pomembnost uporabniške izkušnje naročnikov. Vsa tri področja skozi različne kanale nenehno prepletajo. Pa so ti pravi in učinkoviti?

Predstavlja: Greta Šter, vodja korporativnega komuniciranja in odnosov z javnostmi pri podjetju Telemach Slovenija

12.10–12.30

Prvi koraki internega komuniciranja: Da se!

Kako so se pred leti s prvimi koraki v svet internega komuniciranja z zaposlenimi lotili v podjetju Varis Lendava in kako so interno komunikacijo nadgradili do danes. V 'prelomnem' letu 2021 so med drugim zagnali proces krepitve Varisove organizacijske kulture, korporativnih vrednot ter opolnomočenja zaposlenih kot ambasadorjev blagovne znamke Varis. Rodila se je ekipa VARIS da se!

Predstavljata: Matej Furlan, vodja splošne službe, in Urška Horvat, samostojnai referenka splošne službe, ki v Varis Lendava skrbita tudi za interno komuniciranje

12.30–12.50

Načrt ni nič, načrtovanje je vse 

Ključni povezovalni element blagovne znamke LOTRIČ Metrology je vedno predstavljal dosedanji generalni direktor ter ustanovitelj skupine Marko Lotrič. Ko so se v podjetju že leta 2017 pričele priprave na prenos vodenja, se je začela oblikovati tudi priprava komunikacije za to spremembo. Akcijski načrt ter jasna interna komunikacija z zaposlenimi in zunanjimi deležniki sta odločilno prispevala k stabilnosti podjetja, v zadnjih mesecih pa bistveno pripomogla k uspešnemu prenosu vodenja družinskega podjetja na mlajšo generacijo.


Predstavlja: Tatjana Jelenc, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v podjetju LOTRIČ Meroslovje

12.50–13.00

KIKs leta je ....

13.00–14.00

ODMOR ZA KOSILO

KIK_banner_ZN_mala.png

14.00–14.10 Uvodni nagovor: Petra Golmajer, vodja projekta Zlata nit, Dnevnik
14.10–14.25

Kako narediš podjetje z največ kemije?

Marko Podgornik Verdev, Mikro+Polo: Kako narediš podjetje z največ kemije? »Priznam, da zgledam malo drugače. Barvam si lase, brado, hiarulonske kisline in botoksa nimamo samo v našem katalogu, nekaj malega imam tudi v sebi,« se je v odmevnem govoru ob prejemu nagrade Vključi.vse pohecal direktor Mikro + Pola – največjega slovenskega dobavitelja kemikalij. Marko Podgornik Verdev bo osvetlil vključujoče in navdihujoče HR prakse, ki izstopajo iz povprečja. Nagrado Vključi.vse so si v Mikro + Polo zaslužili z uravnoteženo vodstveno strukturo, okoljem, v katerem raznolikost spodbujajo in jo tudi živijo, ter enakovrednim vključevanjem vseh 150 zaposlenih.

Predstavlja: Marko Podgornik Verdev, direktor podjetja Mikro + Polo, prejemnik priznanja Vključi.Vse 2022 

14.25–15.20

Fizika odnosov – izvirne formule najboljših

Pogovor s prejemniki priznanj Zlata nit 2022. Moderira: Tonja Blatnik, urednica priloge Zaposlitve in kariera, Dnevnik.

15:20–15.30

Predstavitev nagrajene Zlate prakse 2022

V Jasna Chalet Resortu ob prečudovitem jezeru Jasna, so uspeli mlade talente privabiti v eno izmed kadrovsko najbolj podhranjenih področij – delo v turizmu. Novo priložnost so dobili tudi lokalni upokojenci in upokojenke, ki so svoja gostinska znanja prenesli na novo generacijo.

Predstavlja Dominik S. Černjak, lastnik Jasna Chalet Resorta

15.30 - 15.40

Ne le iskati supermanov, postanite superdelodajalec 

Koliko ponudb za zaposlitev v povprečju imajo kandidati? Kako se obnašati kot sodobni delodajalec? Je privabiti in zadržati talent v današnjem času res misija nemogoče? Vse o stanju na trgu dela in še več vam bo zaupala Leonela Domitrovič, Team Leader in Project Manager za IT Talent Acquisition. 

15.40-15.45 Zaključek KIK konference